Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια 1x1 ή και μεγαλύτερα αν θέλουμε… και τα βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με το ξύδι και τον ξερό δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολάκι λιώνουμε την βρασμένη πατάτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε εκεί και τη μαγιονέζα, το γιαούρτι,...