Ριζότο με γόνους μαλακίων και μελάνι σουπιάς

Ριζότο με γόνους μαλακίων και μελάνι σουπιάς

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 75 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 25 γρ. γόνους χταποδιού
  • 25 γρ. γόνους καλαμαριού
  • 25 γρ. γόνους σουπιάς
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο κρεμμύδι
  • 25 γρ. παρμεζάνα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ψαρόζουμο
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 σταγόνα μελάνι σουπιάς
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • μαïντανό για το σερβίρισμα


Οδηγίες παρασκευής

Έχετε δει ποτέ με τη μάσκα (θαλάσσης, όχι ομορφιάς) αυγά μαλακίων; Είναι σαν τσαμπιά από σταφύλια σε μικρογραφία, που κρέμονται σε κοιλώματα βράχων (της σουπιάς μπορεί να τα πετύχετε και μέσα σε κοχύλια ή φύκια).

Στην περίπτωση αυτής της συνταγής χρησιμοποιούμε τους γόνους που μόλις ξετσούμισαν από τα αυγά.

Όχι, δεν προκαλούμε ζημιά στο οικοσύστημα.

Κάθε χταπόδι γεννοβολά μεταξύ 120.

000 και 400.

000 αυγών, οι σουπιές και τα καλαμάρια πολύ περισσότερα.

Στην Ισπανία τα κούτσικα καλαμάρια είναι διάσημα, ως τηγανητό σνακ ονόματι «τσιπιρόνες» και στην Ιταλία ως «καλαμαρέτι».

Αυτά για το αρχείο.

Περνάμε στη συνταγή.

Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τους γόνους, το ρύζι μας βρασμένο και, αφού τα ανακατέψουμε κανά δυο λεπτά να πάρουν τα αρώματα του κρεμμυδιού και του σκόρδου, τα «σβήνουμε» με το λευκό κρασί.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι το ζωμό ψαριού και μόλις το «πιει» προσθέτουμε το μελάνι σουπιάς, την κρέμα γάλακτος,την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.

Αφού σερβίρουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Καλή μας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.