Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Σοτάρουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με 2 κουταλιές βούτυρο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι, μέχρι τα λαχανικά μας να μαραθούν και να γίνουν τρυφερά.
Αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σ' ένα σουρωτήρι. Τα πιέζουμε με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος light με το σκόρδο σ' ένα κατσαρολάκι. Τ' αφήνουμε να ζεσταθούν και πριν πάρουν βράση τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Τα κρατάμε ζεστά.
Σ' ένα τηγάνι λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει το αλεύρι και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε τις μισές γλυκοπατάτες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα 1/2 από τα μυρωδικά, 1/2 του φλιτζανιού παρμεζάνα, το μισό σπανάκι και τη μισή μπεσαμέλ.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος πασπαλίζουμε με το επιπλέον ¼ της παρμεζάνας.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει και να πιει τα υγρά του το γκρατινέ μας.
Το αφήνουμε να δέσει για ½ ώρα πριν το σερβίρουμε.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.