Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Καθαρίζουμε τα πράσα αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, τα κόβουμε λοξά σε κομμάτια και τα πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε την σελινόριζα σαν πατάτα, την πλένουμε και την κόβουμε σε κομματάκια. Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο νεράκι, τα πράσα, το ελαιόλαδο, τη σελινόριζα, τα καρότα...