Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Σε μιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και εν συνεχεία ρίχνουμε μέσα το κρέας κομμένο σε κύβους για να ροδίσει και να μείνει ζουμερό.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας και ανακατεύουμε συχνά.
Μαγειρεύουμε για 20’ με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και εν συνεχεία ρίχνουμε το κρασί την ντομάτα αλάτι πιπέρι ζάχαρη και 4-5 κόκους μπαχάρι.
Δίπλα μας σε ένα τηγάνι ροδίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε για λίγο σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
15 λεπτά πρίν τα 80΄ που απαιτούνται για να γίνει το μοσχάρι ρίχνουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το Ραγού ζεστό και το γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.