Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Οδηγίες Σε ένα ευρύχωρο μπολ τοποθετώ το λάδι, το κρασί (η γιαγιά τα ετοίμαζε με ρετσίνα), την ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι και τ’ αλεύρια. Ανακατεύω τα υλικά με το χέρι μέχρι να έχω μια μαλακιά ζύμη που να θυμίζει σε υφή λοβό αφτιού. Αν η ζύμη κολλάει ή είναι πολύ λιπαρή...