Αν χρησιμοποιήσουμε αβγά και μας περισσέψουν οι κρόκοι των αυγών, δεν τους πετάμε.
Τους βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο με νερό, τους διατηρούμε στην κατάψυξη και τους χρησιμοποιούμε, όταν τους χρειαζόμαστε.
Αρχικά, διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη και το τυρί κρέμα, σιγά σιγά και χωρίς βίαιες κινήσεις, ώσπου να γίνει η κρέμα.
Παράλληλα, φτιάχνουμε την μαρέγκα χτυπώντας στο μίξερ (1 χαμηλή λειτουργία) τα ασπράδια των αυγών με την κρυσταλλική ζάχαρη.
Έπειτα, ρίχνουμε τη μαρέγκα στην κρέμα και «διπλώνουμε» με πολύ απαλές κινήσεις.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, προσθέτουμε τον καφέ, ανακατεύουμε καλά και αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά, βάζουμε και το κονιάκ.
Αμέσως μετά, βρέχουμε τα σαβουαγιάρ μέσα στο μείγμα και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
Περιχύνουμε την κρέμα πάνω στα σαβουαγιάρ και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Τέλος, αφού έχει σφίξει το έδεσμα το πασπαλίζουμε με σκόνη σοκολάτα.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.