Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Πλένουμε καλά τον γαύρο τον βάζουμε σε ένα τηγάνι.Βάζουμε νεράκι ίσα που να καλυφθούν τα ψάρια ρίχνουμε την πιπεριά σε κομμάτια ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα τέταρτο περίπου.Ενώ τα έχουμε στο μάτι και σιγοβραζουν σε ένα μπολ στιβουμε το λεμόνι...