Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Επειδή ήρθε το καλοκαιράκι και ο καιρός έχει κέφια και μαζί με τον καιρό κι εμείς, ήρθε η ώρα για barbeque! Καλούμε κολλητό ή κολλητή, ανοίγουμε δύο μπύρες και ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε δύο μερίδες ψαρονέφρι στα κάρβουνα με κόκκινη σάλτσα! Ξεκινάμε από τη σχάρα, την οποία ψιλολαδώνουμε.
Πάνω της βάζουμε το ψαρονέφρι μας, αφού το χωρίσουμε σε μικρά φιλετάκια, τα οποία αλατίζουμε και λαδώνουμε.
Όσο τα φιλετάκια είναι στη φωτιά, πάμε για τη σάλτσα! Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει βάζουμε τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Μόλις μαραθούν, βάζουμε και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει.
Το ψαρονέφρι;
Όοοχι δεν καίγεται.
Έχει αρχίσει να μαγειρεύεται οπότε είναι η καλύτερη στιγμή να το πασπαλίσουμε με λίγη ριγανίτσα.
Συνεχίζουμε με τη σάλτσα μας και προσθέτουμε στο τηγάνι τον ντοματοπελτέ, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και λίγη ζάχαρη για να «γλυκάνουμε» την ντομάτα.
Την αφήνουμε να «δέσει» για πέντε λεπτάκια και στο τέλος, προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Μόλις είμαστε έτοιμοι από σχάρες και τηγάνια, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε! Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.