Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε αυτό το λάθος. Είναι προτιμότερο αν είναι λερωμένα τα προϊόντα σας να τα καθαρίσετε με ένα στεγνό πανί η χαρτί κουζίνας και έπειτα να τα βάλετε στο ψυγείο ή τα ντουλάπια σας. Το πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τη φυσική άμυνα που έχουν ενάντια στην μούχλα και τη σήψη.
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το βούτυρο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε τα 2 αυγά, τα βάζουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη κανέλα.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με το βούτυρο και μετά τη δεύτερη στρώση ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη και κανέλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και αδειάζουμε την κρέμα. Σε ένα πιάτο χτυπάμε 1 αυγό με λίγη ζάχαρη και το ρίχνουμε στην επιφάνεια της πίτας για να δημιουργηθεί κρούστα και να πάρει ωραίο χρώμα. Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.