Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει). Πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε και την βανίλια.Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε...