Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις σαρδέλες ολόκληρες με το χοντρό αλάτι και τις βάζετε σε τάπερ στο ψυγείο για 3 ώρες. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε και αυτά στο ψυγείο. Ανοίγετε και καθαρίζετε τις σαρδέλες από τα κεφάλια, τα εντόσθια και το κόκκαλο,...