Μπισκότα σόρτμπρεντ με Lemon Curd

Μπισκότα σόρτμπρεντ με Lemon Curd

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για τα μπισκότα

  • 250γρ βούτυρο
  • 250γρ αλεύρι
  • 125γρ ρυζάλευρο
  • 125γρ άχνη ζάχαρη


Για την κρέμα λεμόνι

  • Χυμός από 6 λεμόνια μεγάλα
  • 6 αυγά
  • 200γρ βούτυρο
  • 200γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 2 λάιμ (μοσχολέμονα)

Οδηγίες παρασκευής

Για την κρέμα λεμόνι

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη ελαφρά και τα ρίχνουμε στο χυμό.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
  4. Δεν ανακατεύουμε αμέσως αλλά περιμένουμε 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο.

Για τα μπισκότα

  1.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1600C.
  2. Δουλεύουμε το βούτυρο με την άχνη στο χέρι (όχι υπερβολικά). Ρίχνουμε τα αλεύρια στο μείγμα Βιτάμ - ζάχαρης και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  3. Την ανοίγουμε με τον πλάστη και τοποθετούμε σε ένα τετράγωνο τσέρκι. Με πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια μέχρι κάτω. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε ράβδους. Σερβίρουμε με την κρέμα λεμόνι.

Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.