Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Κόβουμε τα μήλα στη μέση, καθαρίζουμε μόνο τα σπόρια και αφήνουμε τη φλούδα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, τα περιχύνουμε με το νερό, το μέλι, τα ξύλα κανέλας και τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά μας με ένα μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
Σταδιακά προσθέτουμε και την κρέμα τυριού.
Ρίχνουμε το χυμό μανταρινιού και ανακατεύουμε καλά να γίνει μια ωραία κρέμα.
Μόλις ψηθούν τα μήλα τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη κρέμα που φτιάξαμε.
Γαρνίρουμε με ξύλα κανέλας και χυμό μανταρινιού.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.