Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Κόβουμε τα μήλα στη μέση, καθαρίζουμε μόνο τα σπόρια και αφήνουμε τη φλούδα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, τα περιχύνουμε με το νερό, το μέλι, τα ξύλα κανέλας και τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά μας με ένα μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
Σταδιακά προσθέτουμε και την κρέμα τυριού.
Ρίχνουμε το χυμό μανταρινιού και ανακατεύουμε καλά να γίνει μια ωραία κρέμα.
Μόλις ψηθούν τα μήλα τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη κρέμα που φτιάξαμε.
Γαρνίρουμε με ξύλα κανέλας και χυμό μανταρινιού.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.