Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Μείγμα Σιτηρών για το πανάρισμα
Για τις γαρίδες
Για τη σάλτσα
Μαρινάρουμε τις γαρίδες με αλάτι, πιπέρι και σαφράν.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τις σοτάρουμε και προσθέτουμε το ούζο.
Φλαμπάρουμε με το ούζο ανάβοντας το με ένα αναπτήρα μέσα στο τηγάνι και ανακινούμε μέχρι να σβήσει μόνο του.
Τα υγρά που μένουν στο τηγάνι τα βάζουμε μέσα στην φάβα.
Βάζουμε όλα τα υλικά της φάβας μαζί με λίγο νερό και τα υγρά από τις γαρίδες και βράζουμε για περίπου 45 λεπτά ελέγχοντας μη μας κολλήσει η φάβα, ανακατεύουμε συχνά.
Περνάμε όλο το μείγμα στο μπλέντερ προσθέτοντας μία κουταλιά βούτυρο.
Τοποθετούμε το μείγμα σε παγοθήκη μέχρι τη μέση, προσθέτουμε 1 - 2 γαρίδες και συμπληρώνουμε με φάβα μέχρι επάνω.
Με ένα μαχαίρι ισιώνουμε το μείγμα στην επιφάνεια της παγοθήκης και τις βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
Βγάζουμε από τις παγοθήκες τα "παγάκια", τα περνάμε μέσα από το χτυπημένο αυγό και τα πανάρουμε με το μείγμα σιτηρών.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση και να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.