Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Τοποθετούμε τα φύλλα του δυόσμου και ένα μισοφέγγαρο λάιμ στον πάτο του ποτηριού. Με ένα γουδοχέρι ή muddler πιέζουμε το λάιμ και το δυόδμο έτσι ώστε να απελευθερώσουν τα αρώματα, τα έλαια και το χυμό τους. Προσθέτουμε άλλα 2 μισοφέγγαρα λάιμ και τη ζάχαρη και τα πιέζουμε κι αυτά.
Γεμίζουμε το ποτήρι μέχρι σχεδόν το χείλος με πάγο και προσθέτουμε το ρούμι. Συμπληρώνουμε με σόδα. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, προσθέτουμε περισσότερη ζάχαρη αν το επιθυμούμε. Γαρνίρουμε με το τελευταίο μισοφέγγαρο λάιμ.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.