Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Για το σαλατούρι με σαλάχι, ζεματάμε πρώτα το ψάρι σε καυτό νερό για 2-3΄. Το βγάζουμε και τραβάμε με ένα μαχαιράκι το δέρμα του για να βγει. Βάζουμε το ψάρι χωρίς την πέτσα σε μία κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό. Ρίχνουμε μέσα το μπαχάρι, το πιπέρι, αλάτι, το κρεμμύδι...