Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
για τη μπεσαμέλ:
Τον εξαιρετικής ποιότητας τόνο Αλαλούνγκα τον έχουμε ξαναχρησιμοποιήσει στη συνταγή "Κεφτέδες με τοννάκι Αλοννήσου" την οποία θα βρούμε και στο βιβλίο μας με extra κόλπα και μυστικά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε τον τόνο και αυτόν σε κομματάκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε τα υλικά μας να πάρουν μία βράση μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ψιλοκόβουμε και το βραστό αβγό και το προσθέτουμε στο μείγμα.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μόλις το αλεύρι πάρει να ροδίζει αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό γάλα, χωρίς να διακόψουμε το ανακάτεμα (για να μην σβωλιάσει). Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγο άσπρο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Όταν η μπεσαμέλ δέσει (όχι πολύ παχύρευστη) ρίχνουμε και τον κρόκο αβγού, ανακατεύοντας πάντα.
Βράζουμε τα κανελλόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί τους. Στη συνέχεια, τα γεμίζουμε με το μείγμα του τόνου και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο. Αυτό το πιάτο μπορούμε να το κάνουμε και ζεστό. Αρκεί να το βάλουμε για 10 λεπτάκια στο φούρνο να γκρατιναριστεί.
Γιαμ, γιαμ και καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.