Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ψιλοκόβουμετο κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης. Κόβουμε το καρότο και το σέλερι σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία βαθιά κατσαρόλασε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα λαχανικά για 4-5 λεπτά να χρυσαφίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας...