Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και τα ντοματίνια στη μέση.Βάλτε τα μαζί με τα κρεμμύδια στο ταψί, αλατοπιπερώστε, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 220° C για 15'.Μετά ραντίστε με το βαλσαμικό ξίδι και ρίξτε το θυμάρι, τον βασιλικό και τη φέτα.Βράστε τις πένες...