Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Η Άρνισσα είναι πρωτεύουσα του δήμου Βεγορίτιδας. Έχει μεγάλη ιστορία, πολλά φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα και είναι γνωστή για τα μήλα ονομασίας «Μήλα Παναγίτσας». Ένα από αυτά κύλησε μέχρι τα Γιαννιτσά (που ανήκουν και αυτά στο Νομό Πέλλας) και αποτέλεσε ένα από τα συστατικά στην απλούστατη και γευστικότατη συνταγή που ακολουθεί.
Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις το κρεμμύδι μαραθεί, βάζουμε τα συκώτια για τσιγάρισμα. «Σβήνουμε» με το κρασί και περιμένουμε το φαγητό να «πιει» τα υγρά του, για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που δίνει στο φαγητό μας όλο του άρωμα: το μήλο. Το παίρνουμε το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το ρίχνουμε στα συκώτια και κλείνουμε το καπάκι για 10 λεπτά. Αλχημεία! Σερβίρουμε, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Συνοδεύουμε με το υπόλοιπο μπουκάλι κρασί.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.