Κορεάτικου στυλ μπριζόλα με σπαράγγια κι αυγά

Κορεάτικου στυλ μπριζόλα με σπαράγγια κι αυγά

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • μοσχάρι 1 κιλό μπριζόλες κόντρα χωρίς κόκκαλο
  • τσίλι 1/2 κουταλάκι σε σκόνη
  • αλάτι 3/4 κουταλάκι
  • σουσάμι 1 κουταλιά
  • σάλτσα σόγιας 1/4 του φλιτζανιού
  • σογιέλαιο 3 κουταλιές ή ηλιέλαιο
  • ζάχαρη 2 κουταλιές
  • κρεμμύδι 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
  • σκόρδο 1 σκελίδα
  • Σάκε 1 κουταλιά ή τσίπουρο
  • αυγά 4
  • σπαράγγι 1 μάτσο φρέσκα κομμένα στα δύο
  • λάδι 2 κουταλιές για τα αυγά
  • πιλάφι 4 φλιτζάνια βρασμένο σπιρωτό
  • Μπάρμπεκιου σος

Οδηγίες παρασκευής

Ζεσταίνουμε σ' ένα τηγάνι για 2 λεπτά το σουσάμι.

Το χτυπάμε στο μούλτι μαζί με το τσίλι και το χοντρό αλάτι.

Κόβουμε την μπριζόλα σε λωρίδες.

Ανακατεύουμε τη σόγια με το λάδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη, το σάκε ή το τσίπουρο και το σκόρδο σ' ένα μπολ.

Μαρινάρουμε την μπριζόλα με το μείγμα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1/2 ώρα.

Ζεσταίνουμε καλά ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και ρίχνουμε το σογιέλαιο και το αλάτι με το σουσάμι, προσθέτουμε τα σπαράγγια και μετά από 2 λεπτά τις μπριζόλες.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά και μοιράζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο λάδι ακόμα και τηγανίζουμε τα αυγά.

Τα βάζουμε πάνω στις μπριζόλες και συμπληρώνουμε basmati που μόλις έχουμε βράσει.

Σερβίρουμε αμέσως με τη συνοδεία αν θέλουμε μιας πικάντικης BBQ sauce.

Καλή όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.