Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Κόβουμε το κρέας σε κύβους, το πλένουμε καλά, το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε μια λεκάνη για το μαρινάρισμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υλικά.
Συγκεκριμένα, το μείγμα μπαχαρικών, το αράπικο φιστίκι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και βαλσάμικο.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έπειτα, μεριδοποιούμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και αλουμινόχαρτου.
Κλείνουμε ερμητικά το μείγμα σε σχηματίζοντας ένα πουγκί.
Τοποθετούμε τα πουγκάκια σε ένα ταψάκι με νερό.
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°- 180° για 2-2 ½ώρες, προσέχοντας να συμπληρώσουμε νερό στο ταψί, όποτε χρειαστεί.
Ανοίγουμε τα πουγκάκια, όταν είναι περίπου έτοιμα, και προσθέτουμε μια φέτα κασέρι, έτσι ώστε να λιώσει πάνω τους.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ανάλογα τις ορέξεις μας και ριζότο ή βραστά λαχανικά.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με πλούσιο υψηλόβαθμο κρασί (ποικιλία ξινόμαυρο Νάουσας).
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.