Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε πρώτα το αλατάκι για να μην το ξεχάσουμε, το λαδάκι, το ξύδι, το νερό και τέλος το αλεύρι, όσο πιει.
Αρχικά, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ζυμώνουμε το μείγμα με τους καρπούς μας.
Αφού ετοιμαστεί, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 15’ σκεπάζοντάς το με μια υγρή πετσέτα.
Για τα φύλλα: Αρχικά, χωρίζουμε το ζυμάρι στην μέση, έτσι ώστε να φτιάξουμε 10 φύλλα για την πάνω και 10 για την κάτω μεριά της πίτας.
Χωρίζουμε, λοιπόν, επιπλέον το μισό ζυμάρι σε 10 ομοβαρή μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα τους με το πλάστη σε μέγεθος μικρού τηγανιού.
Στήνουμε τα φύλλα αυτά το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας βουτυράκι ενδιάμεσα τους.
Αμέσως μετά τα ανοίγουμε όλα μαζί με τον πλάστη στο μέγεθος του μεγάλου ταψιού.
Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για τα πάνω φύλλα.
Για την πίτα: Πλένουμε καλά τα χόρτα, τα κόβουμε και τα ζεματάμε.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι και στρώνουμε τα κάτω φύλλα.
Στη μέση προσθέτουμε τα χόρτα, το τυράκι και ραντίζουμε με τα χτυπημένα αυγά.
Τέλος, προσθέτουμε τα πάνω φύλλα και λαδώνουμε καλά όλη την επιφάνεια της πίτας.
Την ψήνουμε στην γάστρα όντας νοσταλγοί αυτής της παράδοσης.
Όταν η πίτα είναι έτοιμη, την βρέχουμε με λίγο νεράκι και την σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα να κάτσει για 5’ για να μην τρίβεται.
Έπειτα την κόβουμε και είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.