Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.Ρίξτε στην κατσαρόλα τις φακές, το κάρι, τις τσίλι πιπεριές και τις ντομάτες. Προσθέστε μισό λίτρο νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.Αλατίστε, ρίξτε την κρέμα...