Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Καθαρίζουμε τα ψάρια.
Απλώνουμε σε ένα πυρέξ το μάραθο και βάζουμε από πάνω τα μπαρμπούνια.
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε ροδέλες.
Καλύπτουμε τα ψάρια με τα πορτοκάλια, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μάραθο.
Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25 λεπτά περίπου.
Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.