Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Καθαρίζουμε τα ψάρια.
Απλώνουμε σε ένα πυρέξ το μάραθο και βάζουμε από πάνω τα μπαρμπούνια.
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε ροδέλες.
Καλύπτουμε τα ψάρια με τα πορτοκάλια, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μάραθο.
Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25 λεπτά περίπου.
Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.