Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Αλάτισε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια άφησέ τα να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι για περίπου 20 με 30 λεπτά (μέχρι να φύγουν τα πολλά νερά).Όσο τα κολοκυθάκια στραγγίζουν ετοίμασε τη σάλτσα ρίχνοντας όλα τα συστατικά μέσα στο μπλέντερ. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Μόλις τα...