Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Στο μίξερ βάζουμε την σαντιγί και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατευσει και να φουσκώσει. Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και χτυπάμε με το μίξερ.Σε Μπεν Μαρί βάζουμε την σοκολάτα κομμένη το ζαχαρούχο το αλάτι και την βανίλια. Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας...