Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 450 γρ. γάλα φρέσκο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 αβγά τα οποία χωρίζουμε από το ασπράδι τους
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ψίχα ψωμιού του τοστ ή περισσεύματα από τσουρέκι
  • 6-8 κουτ. σούπας μαρμελάδα «φρούτα του δάσους» την οποία έχουμε πρώτα ζεστάνει λίγο σε φούρνο μικροκυμάτων


Οδηγίες παρασκευής

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

2. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ζεσταίνουμε ελαφρώς.

3. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τα 50 γρ. ζάχαρης, έως ότου αφρατέψουν και αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

4. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.

5. Προσθέτουμε στο μείγμα τα τρίμματα του ψωμιού ή του τσουρεκιού και το αδειάζουμε σε ταψί που έχουμε προηγουμένως αλείψει με μια μικρή ποσότητα Βιτάμ.

6. Ψήνουμε στον φούρνο 30 λεπτά έως ότου δέσει.

7. Μόλις δέσει περιχύνουμε σιγά-σιγά τη χλιαρή μαρμελάδα.

8. Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.

9. Καθώς χτυπάμε τη μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη.

10. Γαρνίρουμε την πουτίγκα γύρω-γύρω και τη βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί, να σφίξει και να ροδίσει


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.