Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
2. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ζεσταίνουμε ελαφρώς.
3. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τα 50 γρ. ζάχαρης, έως ότου αφρατέψουν και αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
4. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
5. Προσθέτουμε στο μείγμα τα τρίμματα του ψωμιού ή του τσουρεκιού και το αδειάζουμε σε ταψί που έχουμε προηγουμένως αλείψει με μια μικρή ποσότητα Βιτάμ.
6. Ψήνουμε στον φούρνο 30 λεπτά έως ότου δέσει.
7. Μόλις δέσει περιχύνουμε σιγά-σιγά τη χλιαρή μαρμελάδα.
8. Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
9. Καθώς χτυπάμε τη μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη.
10. Γαρνίρουμε την πουτίγκα γύρω-γύρω και τη βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί, να σφίξει και να ροδίσει
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.