Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι. Παίρνουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, και τα κόβουμε σε φέτες με το μαντολίνο ή ένα μαχαίρι, περίπου 1/2 εκατοστό η κάθε φέτα. Βράζουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες σε κοχλάζον αλατισμένο νερό...