Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Το μακάλο είναι σάλτσα με βάση το αλεύρι. Άλλοι το ταυτίζουν με το κουρκούτι, άλλοι το θεωρούν συνοδευτικό. Εμείς μαγειρέψαμε στον Απόσκεπο κοτόπουλο με μακάλο που ήταν πολύ πολύ νόστιμο (βλ. Παρόμοιες Συνταγές) και σήμερα φτιάχνουμε μακάλο μετυριά για δύο άτομα με άλλα κόλπα...