Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Καθαρίζετε τις σαρδέλες από το κεφάλι και τα εντόσθια και αφαιρείτε τη ραχοκοκαλιά χωρίς να τις χωρίσετε στα δύο.Αλείφετε με ελαιόλαδο μια φόρμα για τάρτες και απλώνετε τις μισές σαρδέλες στον πάτο ακτινωτά και με το δέρμα τους προς τα κάτω.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C....