Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Κόβουμε και πετάμε το κεφάλι του χταποδιού.
Κόβουμε τα πλοκάμια σε κομμάτια 2,5 εκ.
Καλύπτουμε το χταπόδι με αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα μέτριου μεγέθους και σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι μέχρι να μαλακώσει, 45 λεπτά έως 1 ώρα.
Στραγγίζουμε το χταπόδι σε ένα σουρωτήρι, το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, 1/2 κ.γ πιπέρι, και επιπλέον θαλασσινό αλάτι για γεύση.
Αφήνουμε τη σαλάτα να 30 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Tip: Η χταποδοσαλάτα, χωρίς μαϊντανό, μπορεί να γίνει 1 ημέρα πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο καλυμμένη.
Προσθέτουμε το μαϊντανό λίγο πριν το σερβίρισμα.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.