Γίγαντες τηγανιτοί

Γίγαντες τηγανιτοί

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 500 γρ. γίγαντες
  • 330 ml μπύρα (1 κουτάκι)
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκάλευρο
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες παρασκευής

Βάζουμε από την προηγούμενη τους γίγαντες να μουλιάσουν σε νερό και την επόμενη μέρα τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν(όχι να λιώσουν).

Τους στραγγίζουμε και στη συνέχεια τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μπύρα, το αλεύρι, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός.

Βουτάμε στο χυλό έναν – έναν τους γίγαντες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδιμέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφί χρώμα.

Τους βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και απολαμβάνουμε με ούζο ή τσίπουρο, γιατί όχι.

.

και με το ποτό μας στο σπίτι.

Καλή μας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.