Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Καθαρίζουμε και Φιλτράρουμε τον γαύρο αφαιρώντας κεφάλι και ουρά Σε ένα τάπερ στρώνουνε τον γαύρο σε σειρές ρίχνοντας αλάτι σε κάθε σειρά που τελειώνει Μόλις τελειώσουμε ρίχνουμε το ξύδι μέχρι να καλυφθούν όλα τα γαυρακια Κλείνουμε το τάπερ και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες...