Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.Στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα σπόρια και τα νερά τους και τις ψιλοκόβουμε.Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι ή το νερό του.Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ως εξής: Ζεσταίνουμε...