Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε αυτό το λάθος. Είναι προτιμότερο αν είναι λερωμένα τα προϊόντα σας να τα καθαρίσετε με ένα στεγνό πανί η χαρτί κουζίνας και έπειτα να τα βάλετε στο ψυγείο ή τα ντουλάπια σας. Το πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τη φυσική άμυνα που έχουν ενάντια στην μούχλα και τη σήψη.
Ξεκινάμε με τη σος Ταρτάρ που πρέπει να την αφήσουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Χοντροαλέθουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το στύβουμε ανάμεσα στις χούφτες μας, να μην έχει καθόλου υγρά.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την πιπεριά και με τα αγγουράκια και στο τέλος τα τοποθετούμε όλα μαζί σ’ ένα μπολ.
Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές μαγιονέζα (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέτουμε Tabasco ή Worcestershire).
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αβγά και τα αφήνουμε (αν προλαβαίνουμε) για λίγο στο ψυγείο, να πήξουν.
Μετά αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια, τα βουτάμε πρώτα στο αβγό, μετά στο αλεύρι και τέλος στη φρυγανιά.
Ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και πριν καεί, βάζουμε τα φιλέτα γλώσσας να τηγανιστούν.
Μόλις ροδίσουν και ψηθούν, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε σε ένα πιάτο στολισμένο με πρασινάδα.
Σερβίρουμε τη σος σε ατομικά μπολάκια δίπλα στο κάθε πιάτο.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.