Για να σιτέψει το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.
Το αφήνουμε για 2-3 ώρες ή περισσότερο (μέχρι και 24 ώρες) και μετά το ψήνουμε ή το βάζουμε στην κατάψυξη.
Σημείωση: Το ελαιόλαδο πρέπει να σκεπάζει το κρέας.
Σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό βάζουμε μέσα τα στίγματα κρόκου Κοζάνης και τ' αφήνουμε ν' απορροφήσουν το νερό. Ετοιμάζουμε ένα ζωμό λαχανικών από καρότα, σέλινο, πατάτες και κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί σ' ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό και στη συνέχεια τα στίγματα κρόκου Κοζάνης. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.