Risotto σαφράν

Risotto σαφράν

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι Ribe
  • στίγματα κρόκου Κοζάνης
  • ελαιόλαδο
  • ζωμό λαχανικών (καρότα, σέλινο, πατάτες και κρεμμύδι)
  • 1 κρεμμύδι
  • τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι

Οδηγίες παρασκευής

Σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό βάζουμε μέσα τα στίγματα κρόκου Κοζάνης και τ' αφήνουμε ν' απορροφήσουν το νερό. Ετοιμάζουμε ένα ζωμό λαχανικών από καρότα, σέλινο, πατάτες και κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί σ' ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό και στη συνέχεια τα στίγματα κρόκου Κοζάνης. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.