Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλαβάζουμε μέσα τις πατάτες και νερό να τις καλύπτει μέχρι και 2 εκ. παραπάνω. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι και μόλις πάρουν βράση μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας 1-2 φορές μέχρι οι...