Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Αρχικά, για να φτιάξουμε τις κεφτέδες, θηλυκές κατά τις γιαγιάδες μας, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το δυόσμο και τα χτυπάμε στο γουδί μαζί με το αλάτι και τα πιπέρια.
Μεταφέρουμε το στουμπιγμένο μείγμασε μια πιατέλα, όπου σπάμε και τα αυγά και τα χτυπάμε, μέχρι να λιώσουν.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το νερό και το αλεύρι, όσο χρειαστεί -περίπου 2 φλιτζάνες-.
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει χυλός και τηγανίζουμε σε λίγο λαδάκι.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι ετοιμάζουμε το κουρκούτι: Κόβουμε και στουμπάμε το σκόρδο μαζί με αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
Τα γυρνάμε σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το κουρκούτι στο τηγάνι και μόλις πάρει βράση, βάζουμε και τις κεφτέδες.
Τα αφήνουμε 2-3 λεπτά μαζί στο τηγάνι και μετά σερβίρουμε ή τρώμε μέσα από το τηγάνι, αφού μας έσπασαν τη μύτη.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.