Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Πριν να αρχίσουμε τη συνταγή να πούμε τι είναι το "κάστερ πάουντερ" μια και πολλοί είναι εκείνοι που ρωτούν.
Κάστερ πάουντερ λοιπόν, είναι η γλυκιά σκόνη που διαλύεται εύκολα και αναμιγνύεται με γάλα για να φτιάξουμε νόστιμες κρέμες, μους, μαρέγκες και άλλα νόστιμα γλυκά.
Στο Νηστικό Αρκούδι έχουμε χρησιμοποιήσει κάστερ πάουντερ για να φτιάξουμε Εκμέκ Κανταΐφι, Ναπολεόν Ελατοχωρίτικο και Ρυζόγαλο.
Το βρίσκουμε στο ράφι του σούπερ μάρκετ με τα είδη ζαχαροπλαστικής.
Αφού λύσαμε τις πιθανές απορίες προχωράμε με το γάλα, το οποίο βάζουμε σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθεί.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι που θα το βάλουμε σ' ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το κάστερ πάουντερ.
Ανακατεύουμε τα υλικά καλά μέχρι να αναμιχθούν - τα σβωλάκια απαγορεύονται.
Μόλις το γάλα μας ζεσταθεί (προσοχή! δεν το αφήνουμε να βράσει), ρίχνουμε μέσα το μείγμα του μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Στη συνέχεα προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος, το βούτυρο, τα φέρνουμε μια βόλτα να λιώσουν καλά και τελειώνουμε με τα μπισκότα σπασμένα στα τέσσερα (πέντε, έξι, εφτά…).
Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.
Έπειτα, τη βάζουμε σε μια φόρμα, βάζουμε από πάνω τη σαντιγί, την τριμμένη κουβερτούρα και πριν πέσουμε με τα μούτρα δοκιμάζουμε λίγο μην τυχόν και δεν έχει κρυώσει.
Ξαναδοκιμάζουμε, ξαναδοκιμάζουμε, ξαναδοκιμάζουμε… κι άμα καούμε, φυσάμε λίγο το κουτάλι να κρυώσει… Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.