Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Σ' ένα άλλο μπολ, λιώνουμε τις μπανάνες και χτυπάμε ελαφρά το γάλα, τ' ασπράδια αυγών και τη βανίλια.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του πρώτου μπόλ στο δεύτερο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
Ρίχνουμε μέσα τα ψημένα πεκάν και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Με μία κουτάλα, παίρνουμε από το μίγμα (η ποσότητα αντιστοιχεί στα 2/3 της κουτάλας) και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μικρούς κύκλους.
Αφήνουμε τα pancakes να ψηθούν μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια και η κάτω πλευρά να είναι καφέ, περίπου για 1 λεπτό.
Αναποδογυρίζουμε τα pancakes με μία σπάτουλα και ψήνουμε για άλλο ένα 1 λεπτό.
Γαρνίρουμε με γιαούρτι ή τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά, μερικά έξτρα πεκάν και λίγο μέλι.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.