Για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες στο βράσιμο την ώρα που βράζουν ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μία κουταλιά ζάχαρη και λίγο ξίδι.
Για τη γέμιση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Από τα κίτρινα μήλα αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή προσεκτικά μ’ ένα κοφτερό, μυτερό μαχαίρι.
Τα βάζουμε σ’ ένα ταψί, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, σκεπάζουμε με λαδόκολλα, μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30λεπτά.
Στο μεταξύ, ζεματίζουμε το ξύσμα για 10 δευτερόλεπτα σ’ ένα μπρίκι με νερό που βράζει.
Σουρώνουμε αμέσως.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα με τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε.
Ξεφουρνίζουμε τα μήλα και τα παραγεμίζουμε με ένα κουταλάκι με το μείγμα μας.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150ο C και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο- ξεσκέπαστο- για ακόμη 20-30 λεπτά ή μέχρι να μελώσουν τα μήλα.
Ενδιαμέσως, τα περιχύνουμε 2-3 φορές με τα υγρά του ταψιού.
Σερβίρουμε με το ζουμάκι τους και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα δυόσμου.
Δουκοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.