Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Το όνομα του φαγητού αυτού προκύπτει από το γεγονός ότι δεν φτιάχνεις πολλά μικρά ντολμαδάκια αλλά έναν μεγάλο τον οποίον παραγεμίζεις και μετά τελειώνεις. Φυσικά μην φανταστεί κανείς παρασυρόμενος από το (τούρκικο) όνομα, ότι όταν είσαι «αθκειασερός» που λένε και στην Κύπρο...