Μανιτάρια με πιπεριές, Garam Masala και Turmeric

Μανιτάρια με πιπεριές, Garam Masala  και Turmeric

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 8 κουμπάκια Μανιτάρια
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 μικρές σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1/4 κ.γ. τουρμέρικ
  • αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο τσίλι
  • 1/2 κ.γ. γκαράμ μασάλα
  • 4 κ.σ. γάλα πηγμένο για τυρί ή Γιαούρτι
  • 1 κ.γ. κόλιανδρος
  • 1/2 κ.γ κύμιν

Οδηγίες παρασκευής

Πλένουμε και κρατάμε τα μανιτάρια, ολόκληρα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου.

Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και στη συνέχεια το τριμμένο τζίντζερ και το σκόρδο.

Σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να φύγουν οι έντονες μυρωδιές του τζίντζερ και του σκόρδου.

Προσθέτουμε την σκόνη Turmeric, το τσίλι και το κόλιαντρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές του γάλακτος ή του γιαουρτιού και ανακατεύουμε το μίγμα για ένα λεπτό, μέχρι να δέσει με τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές και ανακατεύουμε και πάλι για ένα λεπτό.

Τώρα προσθέτουμε τα κομμάτια πιπεριάς, σοτάρουμε για ένα λεπτό και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό και το αλάτι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαγειρευτούν τα μανιτάρια.

Τέλος προσθέτουμε το garam masala και ανακατεύουμε.

Το φαγητό σερβίρεται ζεστό με οποιοδήποτε ψωμί της επιλογής σας.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.