Η σωστή θερμοκρασία για το τηγάνισμα είναι:
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά δηλαδή, λίγο αλάτι, κόλιανδο, πιπέρι καγιέν, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμετο σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι ο κιμάς να "πιει" τα υγρά του.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και περιμένουμε να εξατμισθούν τα πολλά υγρά (περίπου 20 λεπτά).
Τέλος σερβίρουμε τον κιμά σε ένα βαθύ πήλινο σκεύος.
Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο και μόλις κάψει σοτάρουμε το βρασμένο ρύζι μαζί με τα αμύγδαλα.
Μόλις σοταρισθούν, τα σερβίρουμε σε ένα βαθύ πήλινο σκεύος, από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά και τέλος καλύπτουμε με τη φέτα από το μαλακό κίτρινο τυρί.
Όλα μαζί τώρα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.