Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Για να φτιάξουμε παραδοσιακό παστέλι με μέλι και σουσάμι, πρέπει να καβουρδίσουμε πρώτα το σουσάμι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Σε ένα τηγάνι μεγάλο, βάζουμε το σουσάμι και το αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να ακούγεται ο ήχος του ψησίματος. Αρχίζει να σκάει και να...