Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, αλλά δεν τα στραγγίζουμε.Αφαιρούμε τη φλούδα της ντομάτας, την κόβουμε σε κυβάκια και τη στραγγίζουμε από τα υγρά της.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό το σκόρδο. Δεν θέλουμε να...