Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Παίρνουμε 4 βαζάκια των 400 ml το καθένα. Στον πάτο του ενός βάζουμε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το πέστο. Έπειτα σε στρώσεις βάζουμε 2 κ.σ. κουσκούς, 2 κ.σ. αράκα, φύλλα δυόσμου, αλάτι, πιπέρι και τέλος το φρέσκο κρεμμύδι. Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο. Λίγο πριν...