Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Βάζουμε το ζουμί από το καρπούζι σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε να πετύχουμε ένα χυλό λίγο πηχτό.
Ρίχνουμε τις σταφίδες αλευρωμένες.
Λαδώνουμε καλά το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Αφού τη βγάλουμε την περιχύνουμε με μέλι.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.